Het bos of de weiden in?

Het is vaak een discussiepunt, wanneer ik met mijn vrouw ga wandelen. Ik ben van het bos, mijn vrouw houd eigenlijk (behalve van mij 🙂 ) alleen maar van weide open velden met af en toe een stukje onderbreking. Het liefst een bospaadje dat leidt tot een nieuw prachtig stuk.
Urenlang in Limburg wandelen door velden en weiden is nagenoeg onmogelijk. Voor een uurtje is het geen probleem. Een uurtje door open velden lopen kan op een vanwandelen-in-limburg-translimburg de vele heiden en plateau’s. En ja, ja kunt dan genieten  heerlijke vergezichten. Even uitblazen op een bankje en hop, weer verder. Is ook echt heerlijk hoor. Zeker bij helder weer is het echt genieten. Maar ‘s  zomers, als de temperaturen oplopen, krijg ik het idee in een groene oven rond te dwalen. Pfff, ik zoek dan toch graag wat variatie op in de vorm van schaduwrijke bossen 🙂

Het bos in is ook niet alles, zegt mijn vrouw.

Ik wil eigenlijk het beste van twee werelden, zo heb ik inmiddels geleerd van mijn vrouw.  Genieten van vergezichten is natuurlijk altijd mooi.  Maar ik vind het ook heerlijk om door de karakteristieke Limburgse holle wegen te lopen. Lekker bergop buffelen en dán pas beloond worden met een fantastisch uitzicht.  Of lekker door het bos op een hete zomerse dag, langs de Geul, richting Meerssen. Een smal pad door het bos, met naast je altijd de Geul. Af een toe een doorkijkje richting het schitterende Chateau St. Gerlach. Misschien wel even de bistro induiken om te lunchen…? Het is in de bistro overigens heel betaalbaar met goed eten in een geweldige ambiance.
Ik moet niet mijn zin doordrijven en haar eens wat meer de routes laten bepalen. En ik moet zeggen. De variatie die je dan tegenkomt is waanzinnig en het lijkt ook alsof de tijd en kilometers voorbij vliegen.

chateau st. Gerlach Trans Limbrug wandelen

Chateau St. Gerlach. (Bron www.oostwegelcollection.nl/chateau-st-gerlach)

 

Biking Benelux voor wandelaars succesvol door vrouwelijke bemoeienissen!

De discussies met mijn vrouw hebben me geleerd dat het geven en nemen is in de wandelwereld. En toen we startten met de Biking Benelux voor wandelaars,  creëerden  we samen (met enorme hulp van Jo Knubben) een drie daagse wandeltocht door Zuid-Limburg en de Voerstreek. In mijn artikel ” de mooiste wandelroutes Zuid-Limburg” valt nog veel te lezen over onze mooie omgeving. Mijn vrouw en Jo doken samen in de stafkaarten en de computer. Google Earth draaide overuren en overal in de woonkamer lagen de bekende wandelgidsen van Jo. Voorzien van ezelsoren en gele memoblaadjes. Het was duidelijk dat ik niet meer veel in te brengen had. Toen ik hun voorstel zag, was ik meteen om! Wat hadden ze een geweldige drie-daagse route weten te maken. En ja hoor, veel afwisseling, veel bosstukken, veel open stukken, vergezichten, vakwerkhuisjes, stille weggetjes, mooie lunchlokatie’s. Alles zit er in. We hebben inmiddels wel al een aantal paar sokken en schoenen versleten met het nalopen van deze routes. Over sokken heb ik inmiddels ook het een en ander geleerd. Lees daarom zeker het blog Wandelsokken, wat moet je weten. En nu we merken keer op keer dat al onze deelnemende wandelaars geweldig tevreden zijn over de routes en het hotel, maar bovenal zijn ze blij met de variatie ……   :

En zo zie je maar weer. Af en toe naar je vrouw luisteren kan geen kwaad.

Mocht je overigens graag de heuvels verkennen op een mountainbike of reaceftiets, dan kan dat natuurlijk ook.
Kijk eens naar mijn artikel over de MTB routes Limburg.

 

0
    0
    Jouw winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar winkel